Linia fierbinte
40 (31) 2215707 |
Contact
LIVRARE
GRATUITĂ în România (comenzi peste 499 lei)
GRATUITĂ în România (comenzi peste 499 lei)
POSIBILITATE
DE RETUR în 100 de zile,
garantat
DE RETUR în 100 de zile,
garantat
GARANȚIA
celui mai
bun preț
bun preț
Care sunt avantajele lăsării unui trabuc să se matureze și cum este gustul afectat?
Atunci când experții vorbesc despre arta amestecării diferitelor tipuri de tutun și despre combinarea aromelor lor, se referă la un proces care continuă după ce trabucul a părăsit fabrica. Chiar și când producătorii folosesc tutun maturat pentru trabucuri, aroma continuă să se dezvolte în timp.
La fel ca la vinurile bune, depozitarea pe termen lung a majorității trabucurilor premium duce la o schimbare pozitivă a aromelor. În mod normal, este nevoie de doar câteva luni pentru ca trabucurile să se deplaseze de la producător la punctul de vânzare. Trabucurile tinere pot avea în continuare un gust puternic, neplăcut, asemănător cu amoniacul, care de obicei se disipă în primul an după ce trabucul este rulat. Pe parcursul unei perioade de depozitare prelungite, trabucurile își pierd din conținutul de tanin și, împreună cu el, gustul amar; aromele devin mai pronunțate, gustul mai rotund, mai armonios, iar trabucurile pierd orice aciditate nedorită. Gustul este îmbunătățit și de aroma și mirosul cedrului spaniol, a cărui influență este mai vizibilă în timp.
Dacă tutunul folosit nu a fost maturat până la perfecțiune înainte de rulare, se adaugă un aspect suplimentar, care face ca perioada de maturare după cumpărare să pară mai mult decât rezonabilă. Gustul trabucurilor recent rulate ar putea părea încă oarecum brut sau rustic. Acestea sunt impresii care, în general, dispar în timpul maturării. Cu o depozitare foarte lungă,
de decenii, puterea trabucurilor scade. În acest context, perioadele lungi de maturare sunt adesea recomandate pentru trabucurile foarte tari. Spre deosebire de vin, depozitarea timp de câțiva ani nu prezintă riscul de afectare negativă a gustului trabucurilor.
Așa cum băutorii de vin cu experiență au o pivniță, pasionații de trabucuri au adesea o vitrină pentru ele. Însă fumătorul are dezavantajul că trabucurile care s-au maturat pentru o perioadă semnificativă de timp pot fi rar cumpărate de pe piață, astfel că spațiul pentru stocarea pe termen lung devine și mai important.
La fel ca la vinurile bune, depozitarea pe termen lung a majorității trabucurilor premium duce la o schimbare pozitivă a aromelor. În mod normal, este nevoie de doar câteva luni pentru ca trabucurile să se deplaseze de la producător la punctul de vânzare. Trabucurile tinere pot avea în continuare un gust puternic, neplăcut, asemănător cu amoniacul, care de obicei se disipă în primul an după ce trabucul este rulat. Pe parcursul unei perioade de depozitare prelungite, trabucurile își pierd din conținutul de tanin și, împreună cu el, gustul amar; aromele devin mai pronunțate, gustul mai rotund, mai armonios, iar trabucurile pierd orice aciditate nedorită. Gustul este îmbunătățit și de aroma și mirosul cedrului spaniol, a cărui influență este mai vizibilă în timp.
Dacă tutunul folosit nu a fost maturat până la perfecțiune înainte de rulare, se adaugă un aspect suplimentar, care face ca perioada de maturare după cumpărare să pară mai mult decât rezonabilă. Gustul trabucurilor recent rulate ar putea părea încă oarecum brut sau rustic. Acestea sunt impresii care, în general, dispar în timpul maturării. Cu o depozitare foarte lungă,
de decenii, puterea trabucurilor scade. În acest context, perioadele lungi de maturare sunt adesea recomandate pentru trabucurile foarte tari. Spre deosebire de vin, depozitarea timp de câțiva ani nu prezintă riscul de afectare negativă a gustului trabucurilor.
Așa cum băutorii de vin cu experiență au o pivniță, pasionații de trabucuri au adesea o vitrină pentru ele. Însă fumătorul are dezavantajul că trabucurile care s-au maturat pentru o perioadă semnificativă de timp pot fi rar cumpărate de pe piață, astfel că spațiul pentru stocarea pe termen lung devine și mai important.
De unde știu dacă un trabuc a fost... ›
‹ Cât de vechi sunt în medie...