Care este cel mai bun mod de a aprinde un trabuc?

Răspunsul scurt este: încet și cu puțină căldură.

Căldura generată de un chibrit sau de o brichetă cu gaz normală este suficientă pentru a aprinde un trabuc. Această metodă necesită, însă, ceva răbdare. Din nou și din nou, fumătorii sunt văzuți cu un trabuc în gură, ținând o brichetă cu flacără jet foarte aproape de capătul trabucului și pufăind cu putere. Căldura care rezultă astfel este cu siguranță prea mare pentru un trabuc. Tutunul arde prea cald, iar gustul va deveni amar. Poate dura câteva minute până când trabucul se răcește. Acest efect este agravat dacă fumătorul persistă să tragă frecvent și violent din trabuc.
 
În mod ideal, flacăra ar trebui să încălzească trabucul fără să-l atingă, dar asta necesită multă răbdare și exercițiu. Dacă totuși nu reușiți acest lucru, o brichetă cu gaz sau chibriturile oferă o alternativă la flacăra fierbinte, albastră a brichetei cu jet. Ele nu produc suficientă căldură pentru a face trabucul amar, dar ar trebui să evitați totuși să trageți din trabuc în același timp.

Capătul trebuie să fie aprins uniform, pe întregul diametru al trabucului. Prin suflare ușoară peste capătul aprins, puteți verifica dacă acesta arde în întregime. Începeți prin încălzirea marginii, aprinzând învelișul și liantul. Acesta din urmă, în special, are proprietăți bune pentru ardere, care ajută la aprinderea umpluturii și la obținerea unei arderi uniforme.

Dacă trabucul s-a stins, repetați procesul după îndepărtarea completă a cenușii, dacă aceasta nu a căzut deja singură. Cenușa protejează tăciunele,astfel că încercarea de a aprinde un trabuc cu cenușă la capăt durează mai mult și va fi mai greu să ardă uniform.

Ce se poate folosi pentru aprinderea...


Care sunt avantajele și dezavantajele...