Care sunt avantajele și dezavantajele diferitelor modalități de tăiere a unui trabuc?

Desigur, se poate face oricând ca un erou hardcore de western și să muști vârful trabucului. Totuși, acest lucru nu este deosebit de estetic și nici foarte practic, deoarece muștiucul se rupe, învelișul sensibil poate fi grav deteriorat și poate chiar să înceapă să se desfacă.

Apoi, există puriștii, pentru care doar câteva mici împunsături la capătul trabucului rezolvă problema. Un trabuc bine rulat ar trebui să poată fi fumat, dar trebuie să fiți avertizați, asta va face trabucul să aibă un gust mult mai puternic. Din cauza fluxului de aer îngustat, aromele sunt puternic concentrate în cerul gurii, iar complexitatea și profunzimea gustului sunt ca și pierdute. Unii fani chiar preferă intensitatea rezultată a gustului, dar acest lucru, ca multe altele, este o chestiune de gust.

Între aceste două extreme, există astăzi pe piață mai multe instrumente și tehnici bine stabilite. Există mai multe tipuri de tăietoare pentru trabucuri, începând cu tăietorul clasic V-Cut sau cuțitul, model preferat de strămoșii noștri. După cum sugerează și numele, acest instrument produce o tăietură în V în capătul trabucului. În trecut, trabucurile short filler erau cele mai des întâlnite, perforatoarele nu erau foarte cunoscute, iar cuțitele erau utile, pentru că ajutau ca tutunul mărunțit să nu-i intre în gură fumătorului, ca niște firimituri.

În prezent, instrumentul cel mai utilizat în acest scop este cutterul cu lamă dublă. Cele două lame pot tăia întregul capăt al trabucului, dacă se dorește, sau numai o parte. Cutterul cu lamă dublă este în prezent modelul clasic dintre cuțite. Fabricat din două lame ascuțite, incluse într-o carcasă realizată ergonomic, el aplică o presiune uniformă de pe ambele părți, pentru o tăiere curată și precisă.

Foarfecele pentru trabucuri oferă avantaje similare, deși majoritatea modelelor nu s-ar dovedi practice să fie purtate în buzunar.

Apoi, mai există tăietorul tip ghilotină. Echipate cu o singură lamă, ghilotinele sunt foarte plate și se pot purta confortabil în majoritatea buzunarelor, dar lama unică face dificilă realizarea unei tăieturi curate, mai ales în comparație cu cutterul cu lamă dublă.

Apropo de buzunare: dacă intenționați să transportați tăietorul în buzunar, ar trebui să alegeți un dispozitiv cu o lamă care poate fi blocată. Au fost multe cazuri de mâini introduse fără grijă în buzunar, care au dus la degete însângerate.

Perforatorul de trabucuri este o altă opțiune. El are o lamă rotundă, pentru a tăia o gaură în capătul trabucului. Detractorii acestuia pretind că substanțele rezultate din condens se pot acumula în ce rămâne din capăt în timpul fumatului. Alții spun că amestecul complet de arome se va dezvolta în cerul gurii numai când întregul capăt a fost tăiat. Ultimul argument lasă loc de analiză. De fapt, fumul care trece printr-o orificiu mai mic este mai concentrat decât cel care trece printr-un orificiu mare, care rezultă din tăierea completă a capătului. Prin extensie, acest lucru ar implica faptul că după trecerea printr-o gaură mai mare, în cerul gurii ajunge un spectru mai larg de arome. Perforatoarele au însă diferite dimensiuni, deci dacă sunteți de acord cu argumentul prezentat mai sus, ar trebui să alegeți unul care taie o bucată destul de mare din capac. În mod convenabil, cele mai multe perforatoare sunt proiectate cu un dispozitiv încorporat, care scoate automat bucata rotundă de tutun pe care tocmai a scos-o din trabuc, scutindu-vă de sarcina enervantă de a-l scutura în scrumieră. Dacă sunteți un fan al trabucurilor Perfecto, totuși, folosirea unui perforator se va dovedi destul de complicată.

Ultimul pe această listă este tăietorul Easycut, care este foarte potrivit pentru începători. Veți vedea că ele sunt adesea distribuite gratuit la evenimente speciale. Avantajul acestor modele este acela că au un perete în spatele lamelor, care acționează ca o barieră și vă împiedică să introduceți trabucul prea mult în tăietor. Ele vă permit să tăiați doar capătul trabucului și, implicit, evitați astfel să tăiați o bucată prea mare din trabuc și să desfaceți astfel învelișul.

Care este cel mai bun mod de a...


Cât de mult afectează învelișul...