Linia fierbinte
40 (31) 2215707 |
Contact
LIVRARE
GRATUITĂ în România (comenzi peste 499 lei)
GRATUITĂ în România (comenzi peste 499 lei)
POSIBILITATE
DE RETUR în 100 de zile,
garantat
DE RETUR în 100 de zile,
garantat
GARANȚIA
celui mai
bun preț
bun preț
Cât de des ar trebui să tragi din trabuc?
La această întrebare se poate răspunde foarte simplu: cât mai rar posibil. Pentru a evita supraîncălzirea trabucului, ar trebui să se tragă din el cât de des este necesar pentru a nu se stinge.
Există însă multe alte întrebări pentru începători, dar, probabil, și pentru fumători mai experimentați.
Pentru tipul long filler, este de datoria torcedorului să ruleze trabucul perfect cu mâna, asigurându-se că se trage bine din el și arde uniform. Acest lucru este esențial pentru ca trabucul să nu se stingă după doar câteva fumuri. La trabucurile short filler, fabricate de mașini, se trage de obicei perfect bun început. Dar datorită tăierii tutunului din interior, arderea este diferită, mai rapidă decât la long filler.
Deci, torcedorul a rulat cu artă un trabuc perfect, acesta s-a aprins uniform, pe diametrul complet, si arde la fel de uniform. Să presupunem că trabucul este Corona, doar ca exemplu. În celebrul său ghid, Zino Davidoff a definit un timp de fumat între 50 și 60 de minute și a recomandat să se tragă din trabuc doar o dată la fiecare minut. Pare foarte puțin, și probabil că trabucul se poate stinge în acest interval. Două sau trei fumuri pe minut nu ar trebui să supraîncălzească trabucul, într-adevăr, dar dacă tutunul arde în mod constant prea fierbinte, poate avea gust amar. Acest principiu trebuie luat în considerare și atunci când se aprinde trabucul, care trebuie să se facă încet și cu atenție.
Nu este o tragedie dacă trabucul se stinge. În funcție de mărimea lui, îl puteți aprinde de mai multe ori dacă este necesar, dar fără să așteptați mai mult de 15 minute. Dacă se așteaptă mai mult, compușii rezultați din condens și alte substanțe, care afectează negativ gustul, se strâng în trabuc și apoi ard când acesta este reaprins. În condiții normale, aceste substanțe nu ar fi ajuns în cerul gurii, ci ar fi fost eliberate în aer în timp ce ardea trabucul. Acest lucru este ușor de testat: dacă reaprindeți a doua zi un trabuc fumat pe jumătate, veți observa că este amar, iar gustul de nicotină devine foarte pronunțat.
Dacă sunteți fumător de țigări, vi se poate părea ciudată tranziția la ritmul mai lent al trabucului. Trabucurile sunt destinate a fi fumate într-o atmosferă relaxată, fără grabă. Fumătorul de trabuc cu experiență se conectează cu el, simte cu fiecare fum dacă încă mai arde bine și, dacă este necesar, reglează o arsură neuniformă, cu o mică aprindere a brichetei.
Există însă multe alte întrebări pentru începători, dar, probabil, și pentru fumători mai experimentați.
Pentru tipul long filler, este de datoria torcedorului să ruleze trabucul perfect cu mâna, asigurându-se că se trage bine din el și arde uniform. Acest lucru este esențial pentru ca trabucul să nu se stingă după doar câteva fumuri. La trabucurile short filler, fabricate de mașini, se trage de obicei perfect bun început. Dar datorită tăierii tutunului din interior, arderea este diferită, mai rapidă decât la long filler.
Deci, torcedorul a rulat cu artă un trabuc perfect, acesta s-a aprins uniform, pe diametrul complet, si arde la fel de uniform. Să presupunem că trabucul este Corona, doar ca exemplu. În celebrul său ghid, Zino Davidoff a definit un timp de fumat între 50 și 60 de minute și a recomandat să se tragă din trabuc doar o dată la fiecare minut. Pare foarte puțin, și probabil că trabucul se poate stinge în acest interval. Două sau trei fumuri pe minut nu ar trebui să supraîncălzească trabucul, într-adevăr, dar dacă tutunul arde în mod constant prea fierbinte, poate avea gust amar. Acest principiu trebuie luat în considerare și atunci când se aprinde trabucul, care trebuie să se facă încet și cu atenție.
Nu este o tragedie dacă trabucul se stinge. În funcție de mărimea lui, îl puteți aprinde de mai multe ori dacă este necesar, dar fără să așteptați mai mult de 15 minute. Dacă se așteaptă mai mult, compușii rezultați din condens și alte substanțe, care afectează negativ gustul, se strâng în trabuc și apoi ard când acesta este reaprins. În condiții normale, aceste substanțe nu ar fi ajuns în cerul gurii, ci ar fi fost eliberate în aer în timp ce ardea trabucul. Acest lucru este ușor de testat: dacă reaprindeți a doua zi un trabuc fumat pe jumătate, veți observa că este amar, iar gustul de nicotină devine foarte pronunțat.
Dacă sunteți fumător de țigări, vi se poate părea ciudată tranziția la ritmul mai lent al trabucului. Trabucurile sunt destinate a fi fumate într-o atmosferă relaxată, fără grabă. Fumătorul de trabuc cu experiență se conectează cu el, simte cu fiecare fum dacă încă mai arde bine și, dacă este necesar, reglează o arsură neuniformă, cu o mică aprindere a brichetei.
Cum pot evita inhalarea fumului de... ›
‹ Trabucurile din humidor trebuie rotite?